Agerpres

#CentenarulMariiUniri Gastronomia românească în restaurantele Consiliului UE

Romani in lume -
Foto: #CentenarulMariiUniri Gastronomia românească în restaurantele Consiliului UE
În restaurantele Consiliului UE s-a servit marţi mâncare tradiţională românească, eveniment pregătit cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri, dar şi în contextul preluării de la 1 ianuarie a Preşedinţiei Consiliului de către România, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României la UE.   Din meniul tradiţional românesc nu au lipsit ciorba de fasole cu afumătură, sarmalele, salata de boeuf, ghiveciul cu mămăliguţă, zacusca şi, la desert, cozonac.   "A fost o surpriză plăcută să descoperim că felurile de mâncare au la bază reţete tradiţionale, fiind realizate inclusiv de bucătari români care lucrează la Consiliu. Sunt gusturile savuroase de acasă, de care astăzi s-au bucurat colegii noştri din toate statele membre. Cu mai puţin de o lună înainte de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, România este omniprezentă la Bruxelles, iar astăzi principalul element de interes este gastronomia românească", a declarat cu acest prilej Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE.   Preparatele au fost apreciate în mod deosebit de funcţionarii europeni care au trecut pragul restaurantelor Consiliului.AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dădârlat)   Sursa foto: Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE / Facebook