Intrebare

Buna,

Incepand din 2014, cetatenii romanii au dreptul de munca in Austria.
Ceea ce trebuie sa faci e sa iti obtii dreptul de sedere permanenta (Anmeldebescheinigung) care nu e complicat de primit.

https://www.wien.gv.at/amtshelfer/dokumente/personenwesen/einwanderung/anmeldebescheinigung.html

Trebuie sa ceri dreptul de sedere in calitate de cetatean roman. Daca este inscrisa la studii si casatorita si daca este de mai mutl de 5 ani in Austria nu trebuie sa ai nici o problema sa obtii acest drept.
In conditiile in care esti casatorita, chiar daca nu lucrezi, este datoria sotului sa te intretina financiar. Este recomandabil sa adaugi la cerere toate documentele relevante:
certificat de casatorie, Meldetzetel (pe ultimii 5 ani), Adeverinta ca esti inscrisa la studii si pasaportul.

Lista completa a documentelor care pot fi cerute of gasesti la linkul de mai sus. Dar cred ca acestea sunt destule. S-ar putea sa mai ceara si Meldetzetelul sotului, dar nu sunt sigur ca e obligatoriu.

Numai bine,

Sergiu
Buna,

Nu stiu in ce localitate esti.
In Vienna se primeste de la MA35
https://www.wien.gv.at/advuew/internet/ ... n&AUSSEN=Y

In localitatile mai mici de la Bezirkshauptmanchaft sau de la Magistrat.

Numai bine,

Sergiu