Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume

Informatii utile pentru cetatenii romani cu domiciliul in Austria.
Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume
sursa:http://www.gandul.info/lumea/viena-orasul-cu-cea-mai-buna-calitate-a-vietii-din-lume.html?3929;4250692

Viena a fost desemnat oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, potrivit unui top realizat anual de compana de consultanţă şi management Mercer, citat de Reuters. Scorul maxim obţinut de Viena este o consecinţă a îmbunătăţirii considerabile a mediului politic şi social din Austria, au explicat specialiştii Mercer.

Podiumul este completat de două oraşe elveţiene Zurich şi Geneva, urmat de Vancouver (Canada) şi Auckland (Noua Zeelandă), care au împărţit poziţia a patra. Pe următoarele trei locuri s-au clasat consecutiv trei oraşe nemţeşti: Dusseldorf, Munchen şi Frankfurt, urmate de Berna (Elveţia) şi Sydney (Australia), care au ocupat poziţiile a noua, respectiv a zecea.
La polul opus, pe ultima pozuşie a clasamentului se află Bagdad, capitala Irakului, care a cunoscut doar o uşoară îmbunătăţire a infrastructurii şi a politicii locale, care încurajează investiţiile. Honolulu, capitala statului insular Hawaii este oraşul american care s-a clasat pe cea mai înaltă poziţie, adică locul al 29-lea, Washington şi New York menţinându-se pe poziţiile a 44-a, respectiv a 49-a.

Singapore, primul loc la infrastructură

Singapore este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din Asia, urcând şase locuri faţă de 2008, până pe poziţia a 26-a, datorită creşterii sale economice, devenind un important centru financiar mondial cu foarte multe şcoli internaţionale şi private. Singapore a ocupat prima poziţie într-un alt clasament, bazat pe infrastructura oraşelor, care ţine cont de standardele de electricitate, apă curentă, telefonie, conexiunile internet, transportul în comun, aglomeraţia din trafic şi frecvenţa zborurilor internaţionale de pe aeroporturile locale, fiind urmat în acest top de Munchen, Copenhaga, Tsukuba şi Yokohama.

Acest clasament, bazat pe un sistem de puncte, ţine cont de alţi 39 de factori care influenţează calitatea vieţii, precum stabilitatea politică, sistemul de şcolarizare, modalităţile de recreere, locuinţele şi mediul natural. Din cauza crizei financiare, companiile multinaţionale intenţionează să îşi revizuiască politicile şi misiunile din străinătate pe termen mediu şi lung şi vor să localizeze pachetele de beneficii compensatorii pentru angajaţii lor acolo unde este posibil, deşi alocaţiile zilnice, calculate pe baza criteriilor ce ţin de calitatea vieţii dintr-un oraş, vor rămâne în continuare o componentă esenţială a acestor pachete. (E.H.)
Salut, ti-am luat-o inainte cu acest post dar e bine venit. As we all love Viena :)
buna dimineata,

imi cer scuze, n-am apucat sa citesc celelalte post-uri...

o zi buna,
Robert
Multumesc AdiO pentru detalii.