Asistenta medicala

Buna ziua!

Sunt nou inregistrata pe acest site insa il citesc deja de ceva timp :) Am cautat in arhiva un subiect asemanator insa nu am gasit nimic, de aceea as dori sa stiu daca exista cunoscatori in cauza care ma pot ajuta cu ceva informatii: vreau sa urmez o scoala de asistente medicale in viena, m-ar interesa cat dureaza o asemenea scoala si care sunt costurile?

O zi buna va urez!
Salut!

Aici ai un link
http://www.wienkav.at/kav/ausbildung/texte_anzeigen.asp?id=438
care iti dä toate detaliie despre Ausbildungul DGKS.
Poti arunca o privire in cazul in care te incadrezi cerintelor.

Acum, necunoscand foarte multe detalii, imi permit sä iti spun cä dacä nu stii germana scris si vorbit la nivel mediu, este foarte greu sä urmezi cursurile.
Materia este grea, iti poate confirma o forumistä in caz cä citeste postarea, foarte multi dintre ei renuntä incä din primul an.

Deci de la nivelul limbii germane se incepe proiectul.

Nu stiu dacä esti aici si vrei sä studiezi sau esti in Romania, insä varianta cu studiul in Romania este mult mai simplä, pentru dupä cei 3 ani iti este recunoscutä diploma aici ( dacä studiezi la Universitatea de Medicina).

Despre costuri, ca persoanä privatä nu pot sä iti dau detalii, sunt foarte putini in situatia asta.
Multi dintre scolari sunt deja Pflegehelferi si fac studiul mai departe finantati de cätre angajator. Altii sunt someri si ii trimit AMS-ul. Altii sunt finanatati de WAFF. Altii chiar de Stadt Wien, de unde ti-am dat si linkul.

Eu as alege varianta Romaniei dacä mä intrebi. Mai simplä si ajungi in acelasi loc dupä 3 ani.
Asta in cazul in care studiul la o scoalä de surori medicale din Viena nu este a gäsi o solutie de a rämane in continuare aici.

Succes!
spice stii cumva ausbildung altepfleger 2 ani exista ca oriunde citesc scrie 3 ani. Daca muncesti in domeniul asta poate stii.
Ausbildung de Altenpfleger nu existä in Austria, numai in Germania si acolo au schimbat legea de multi ani si dureaza 3 ani.
Ceva asemänätor existä in Austria, si numeste Altenfachbetreuer, insä nu existä in Viena, ci doar in alte Bundeslanduri.
Diploma nu este recunoscutä in Viena, decat la nivelul de Pflegehelfer.
Pflegehelfer poti deveni dupä 1 an de Ausbildung.
Varianta de 2. Ausbildungzweck => Pflegehelfer cu incä 2 ani de Krankenpflegeschule ca sä devii DGKP (diplomierte Krankenschwester) e posibilä humai pornind de la Ausbildungul de Pflegelfer cu ceva experientä minimalä (2-3 ani dacä nu mä insel).
Eu de fapt am incercat sa fac un ausbildung in radio, aici dupa multe teste m-au refuzat. Germana e la nivel de B2 nu au speficificat motivul de ce m-au refuzat doar au spus ca au prea putine locuri. Cineva mi-a spus se face ausbildung de 2 ani Altepflege. Eu ma gandesc sa merg in romania sa fac facultate de medicina radio 3 ani. Nici eu nu mai stiu ce sa fac nu mai am putere.
@Anna

Daca te-au refuzat dupa mai multe teste, ar cam trebui sa stii care e motivul ... (care ti-au fost punctele slabe).

Daca nu mai ai putere, de ce vrei sa te chinui? te-ai gandit vreodata ca poate nu e meseria care ti se potriveste?

Daca vrei sa ai success in meseria pe care ti-o alegi, atunci trebuie sa fie una pe care o faci din placere si atunci
ai sanse destu de mari sa ajugn iun bun profesionist. Daca nu ... te chinui degeaba petnru 2 lei pe care ii poti castiga si cu o alta merserie la fel de bine.

Numai bine,

Sergiu
Eu am mai facut facultatea de drept in romania, in schimb aici nu pot munci in directia asta. Imi ramane sa fac un nou ausbildung si sunt in dileme. Mersi Sergiu de sfat.
Daca ai facut facultatea de drept .. ai putea incerca sa continui cu un master pe un domeniu adiacent la sfarsitul carei ai o diploma care iti permite sa iti practici meseria in Austria.

Numai bine,

Sergiu
Am sunat si am vorbit cu cea care m-a testat si am intrebat-o mai exact, motivele care stau la baza refuzului. Mi-a spus ca ea si toata comisia s-au temut ca nu o sa fac fatza la examene semestriale cu germana care o am si sa mai incerc la anul. Deci germana e motivul. Acum intreb nu e mai bine in Romania sa ma inscriu la facultatea de medicina sau raman sa invat germana pana pe la C2 inca vreo cativa ani si dupa aia sa ma mai inscriu.
pai .. informeaza-te si fa o estimare correcta a timpului si costurilor necesare pentru atingerea fiecareia dintre tintele alternative ...