Software gratuit

Hai sa vorbim despre IT&C
Printr-un Yahoo Tech Group la care sint abonata, am gasit acest website http://www.giveawayoftheday.com unde, asa cum ii spune si numele, se ofera in mod gratuit cite un software pe zi, impreuna cu licenta. Ofertele sint valabile numai 24 de ore pentru fiecare program in parte.

In alta ordine de idei, daca doriti sa administrati de la distanta computerul unei rude sau prieten, puteti folosi cu succes TeamViewer - http://www.teamviewer.com Programul poate fi folosit la prezentari, este destul de personalizabil si are interfata si in limba germana. Trebuie sa fie instalat pe ambele computere care intra in conexiune.

Ambele site-uri au fost verificate si nu contin adware/spyware. Computerele mele sint protejate de KIS 2009.
Mersi Adriana,
am incredere in giveawayoftheday, si nu am in cel de-al doilea. Iti zic si de ce.
Clientii tuneleaza periodic de la fiecare pc la un server al alora de la teamviewer, in asa fel incat sa se stie traceul in orice moment. Ei garanteaza securitatea SSL impotriva oricui, si sunt de acord ca e implementata la sange. Un singur punct slab: Ei, serverul lor, au acces la transferul de date, si chiar daca sunt criptate, serverul SSL stie mereu si codul random si cheia. Asadar orice astfel de remote controller deschide un port de control al workstationului respectiv nu numai celui dorit, dar indirect si serverului releu. Acel server poate oricand nu numai sa vada ce faci (mare chestie!) dar si sa profite in paralel (sau in continuarea sesiunii tale) de controlul asupra respectivei workstation. Chiar daca nu fac nimic nociv, practic ei vor avea multe backdoors deschise si informatii asupra clientilor online.
Nu e ca PC Anywhwere care nu se loga la serverul Symantec, ci il accesai direct.
Nu e nici ca noIP sau dynDNS, ai caror clienti doar fac ping catre serverul releu.
Aici e transfer de control, adica controlul asupra mouselui si tastaturii altui computer sunt date serial unui port la care un alt computer are si el acces, ba mai mult, ofera acest servici "gratis".

Ce pot ei face?
Multe. De la a-ti spiona activitatea bancara si alte chestii sensibile, pana la a-ti accesa reteaua, a incasa bani de la agentii de marketing raportand despre comportamentul tau in e-commerce, pana la a plasa micutzi troieni pe care KIS si altele ii vor accepta, caci e cu voia utilizatorului pe mai mult ca sigur cont de administrator.

Expus e si computerul de la care se logheaza specialistul. si el deschide porturi telnet si alte alea, si lui KIS ii zici sa accepte totul la instalarea clientului cu drepturi administrative. Nothing in life is free. Te ajuta sa faci remote access, dar sigur ceva trebuie sa le iasa din asta, cacci daca e adfree si spyfree... unde mai e motivul afacerii, nu?

Tu esti bine? Ma bucur ca ne mai saluti si ca nu ne uiti, si ne e si dor de tine ;) Cand mai vii pe aici?

Tizu
Buna Adi si salutari tuturor,

Ai dreptate cind spui ca nimic gratis nu e chiar gratis... dar:
Folosesc TeamViewer de peste 6 luni, de obicei ma conectez la computerul mamei, surorii sau matusilor! Cind au vreo problema ma cauta, iar TeamViewer e solutia perfecta pentru astfel de situatii. Nu avem niciuna informatii stocate in computere de care sa ne ingrijoram, nu am primit mai multe spam-uri in email de cind il folosesc. Iar in legatura cu e-commerce... si cind merg la alimentara aici ei stiu unde stau si ce am mincat la prinz. ;) Inainte de a gasi TeamViewer, ma chinuiam cu Windows Messenger care acum nu mai vrea sa functioneze pe Remote Assistance.

Eu va urmaresc in continuare, am vazut pozele de la intilniri (de care mi-e tare dor!) si abia astept sa revin in Europa. (Tocmai am sosit din vizita in Romania... dar stii ce vreau sa spun.)

Numai bine si o primavara frumoasa va doresc!
A.
Salutari,
un alt link unde puteti incarca soft gratuit
http://www.gratissoftware.de/