Wien.ro site related

Hai sa vorbim despre IT&C
Buna,

1. Exista vreo moteda sa iau ce se mai intampla pe acest site prin RSS?
2. Lucrez in domeniul IT (software & web design) as dori sa contribui la dezvoltarea acestui portal (if u need help)
3. As dori sa dezvolt un web app pentru Iphone care sa faciliteze mai usor accesul la acest site (a-ti fi interesati?)

Dan
Salut,
exista un RSS Feed:
http://www.wien.ro/rss/
pe care-l poti accesa fara probleme pe iPhone,
deasemenea mai poti asculta si Radio WEBcast Media live pe iPhone din safari accesand adresa http://live.webcast.ro/

iar daca stii PHP si ai idei nu ezita sa le expui, orice contributie este bine venita, in privinta aplicatiei pt iPhone sunt super interesat.
Salut, mersi pentru informatiile despre RSS.

Privitor la Iphone App, am incercat deocamdata sa fac ceva pe baza de web app. Iar daca vor fi interesati putem face si una binar. Un template la aplicatia web se gaseste la http://www.urban-tech-consult.eu (vizualizabil doar din Iphone). Astept o parere sau eventual un mail unde putem discuta privat, sau putem continua discutia public :)

Dan.
Nice :)

Ce framework folosesti, iUI?

Cred ca putem discuta public, poate mai sunt entuziasti interesati.

Stii cumva cum poti accesa coordonatele GPS de pe iPhone si sa le submiti catre un webform?
Salut.

- ca framework da, o variatie a iUI.
- cat despre coordonate GPS, nu se prea poate, caci se comporta ca o pagina web care nu are acces la resursele telefonului fara alte addons-uri. Si dupa cum stim ca Iphone nu suporta flash or java, nu se poate.
- pot sa fac o aplicatie binara unde am acces la toate resursele telefonului. Problema cu aceasta ar fi ca va dura ceva timp, si va costa licienta de dezvoltare de la apple.
- ideea mea initiala ar fi sa facem o aplicatie web simpla adaptata pentru Iphone si sa vedem ce musafiri sunt pe aceasta cale :). Si apoi putem investi in o aplicatie binara, cu gps, photo si toate cele. (parerea mea)
- privitor la aplicatia web, daca vrei sa o pornim, as avea nevoie de un template de baza de date, si cam ce lucruri crezi tu (sau voi) ca ai dori sa apara. In demo eu am pus articole si Acte consulare, de dragul exercitiului.
- Offtopic la aplicatia iphone, s-ar putea importa pe site la evenimente, prin diverse proceduri o lista de evenimente care au loc in Viena de pe site-ul (http://vienna.unlike.net/)

Va doresc o zi cat mai frumoasa.
Salut Dan,
eu lucrez la o baza de date cu diferite obiective din Viena, magazine, medici, atractii turistice, mijloace de transport in comun, etc... si ar fi interesant sa poti trimite coordonatele GPS de pe iPhone pentru a putea cauta in vecinatatea ta aceste obiective, stiu ca asta nu se poate dintr-o aplicatie web si de aceea ar fi interesanta o aplicatie binara.
Pentru a evita costurile cred ca se poate realiza aceasta aplicatie pentru iPhone-urile Jailbreaked si instalata cu Cydia.

La aplicatia web as putea sa-ti pun la dispozitie continutul in format XML sau JSON, sa dezvoltam un fel de API pentru a putea accesa continutul sitului prin intermediul webapp-ului dezvoltat de tine.

Structura bazei de date este cea a forumului phpBB 3, articolele din sit sunt defapt posturi in forum.

Putem crea un SVN repository pentru a lucra impreuna la asta, poate se baga si liviurad.

La aplicatia ta iti recomand sa folosesti si jQuery pentru a simplifica sintaxa JS si a evita probleme de compatibilitate.
Salut Radu,

Voi incepe sa lucrez la ambele. Atat cea binara cat si cea web. Exact cum spuneai pentru API am putea folosi SOAP. Astfel acest API ar putea fi folosit atat pe web cat si prin Objective C.

- Pentru a putea da bice la aplicatia web, as avea nevoie de o lista de call-uri SOAP cu ce parametrii sunt nevoie si cu ce ar returna.
- Pentru aplicatia binara, voi realiza mai intai un program care extrage coordonatele GPS ale telefonului si le va trimite undeva.

De asemenea crezi ca ar fi util si posibil sa facem un Forum separat pentru dezvoltarea acestor aplicatii? ca sa nu incarcam forumul de IT?

Dan.
Am creat un forum nou, exclusivist, DEV pentru a putea discuta eventualele subiecte mai sensibile, dar momentan putem continua aici, poate mai sunt si altii interesati.

Sper ca week-end-ul asta sa pot face un API simplu care sa genereze continutul in format XML.

url-ul va fi: http://www.wien.ro/api/

O sa-ti trimit parametrii cand imi vine ideea cum sa-l fac, astept orice idee privind arhitectura API-ului.

Pana atunci astept cu nerabdare o solutie de a putea pasa din iPhone coordonatele GPS in forma

http://www.wien.ro/api/gps/48.209517,16.372118/
Buna,

Despre API as avea eu ceva idei :) dar acu is cu nasul in carti (partial de germana, partial de Objective C).

Despre aplicatie :D am facut-o. Culege datele GPS si le trimite ca parametrii la o adresa web. Problema e ca ma zbat acu sa-mi iau licienta de dezvoltare Iphone de la Apple ca sa scot aplicatia din simulatorul de iphone si sa o pot instala pe un telefon. Iar din Romania trebuie sa trimit fax in SUA :D (stupid).
Ca sa dezvolt pe Cydia, e mai greut, le lipsesc multe librarii, si e ceva diferit de ceea ce stiu si actualmente invatz.

Ne mai auzim maine dupa ora de germana :) snitzel :))
Salut Radu si Dan,
De asemenea crezi ca ar fi util si posibil sa facem un Forum separat pentru dezvoltarea acestor aplicatii? ca sa nu incarcam forumul de IT?

Cu toate ca nu ma pot implica activ in dezvoltarea proiectului vostru, imi lipsesc cunostintintele in domeniu - iPhone, iar in WEB, PHP sint limitate, m-as bucura daca as putea urmari discutiile aici pe Forum.
Va multumesc, Florin :)