Antivirus bun si gratuit.

Hai sa vorbim despre IT&C
Deoarece stiu ca multi dintre voi au probleme cu virusii va recomand un antivirus destul de bun care pe langa faptul ca va curata calculatorul de virusi va mai indica si paginile de internet suspecte ca infesteaza utilizatorii cu virusi.

Antivirusul este: AVG Anti-Virus Free Edition


Daca vreti sa cumparati un Antivirus, atunci cel mai bun de pe piata este: Kaspersky Internet Security
Folosesc AVIRA Freeware (Versiunea gratis) de vreo 5-6 ani si nu am decit cuvinte de lauda.
Guard-ul foloseste foarte putine resurse (memorie si procesor).
Update - aproape zilnic se actualizeaza definitia virusilor ceea ce implica o recunoastere a virusilor foarte buna.
Configurare - virusii se pot sterge, trece in carantina in mod automat sau manual cu semnal acustic.
- se pot defini exceptii ("Ausnahmen"), ceea ce e foarte util in cazul in care se utilizeaza baze de date si nu se doreste verificarea acestora la fiecare scriere si citire. De exemplu se introduce la exceptii *.mdb sau *.dbf, iar aceste files nu vor fi supuse scan-ului.
Desigur exista si alte programe antivirus bune sau foarte bune, dar AVIRA ofera mult tinind cont ca este GRATIS.
++ pentru AVG
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

eset/nod32 merge extraordinar la mine, nu franeaza calculatorul ca altele, dar se pare ca tot BD si KAV domina preferintele. Nu pot sa nu observ la "efectiveness" ca AVG da rateuri periodic (fapt cunoscut cumva in lumea IT).

Oricum cred ca toate listate aici sunt bune pentru unii si scrap (mizerie) pt altii. In rest depinde de ce se doreste si cat de repede updateaza definitiile producatorul dupa descoperirea in wild a unui virus, si cat de repede te updateaza pe tine. Heuristica nu e mereu eficace. Un virus se propaga pe tot globul daca e bine scris in 45 de minute. Cel mai iute raspuns la antivirusi parca il avea fprot si kaspersky pe la 5-6 ore.

in rest, e chestie de gust, va zic. cate bordeie atatea obicee. cititi numai comentariile la bit defender si va tavaliti pe jos de ras.
De pilda, florinPFP, acel AVIRA pt uz privat baga bannere de spam la updateuri... ca nimic nu e chiar gratis, nu?
AdiO, eu prefer sa fac un clic pe OK si sa nu platesc licenta. Asa e, cite bordeie atitea obicee. Reclama afisata se refera doar la Avira. Vor si ei, producatorii sa cistige un ban cinstit, eu ii inteleg. Cine lucreaza pe gratis?

Daca tot sint aici, sa va dau un link bun, sit-ul in germana, pt. cazul in care aveti probleme in Office, VBA... ;)
http://www.ms-office-forum.net/forum/index.php

Un alt link petru autodidactici, sit-ul tot in germana ;)
http://www.dbwiki.de/

Un link, sit-ul in româna, 332 062 membri inregistrati pina acum, discutii + suport hard si software, retele, GSM, GPS, audio, video...subtitrari in româna ;)
http://forum.softpedia.com/
clar. oricum devenim offtopic. tema era " bun" SI "gratuit", si cam nimeni nu s-a opus parerii tale.
In timp iti schimbi parerea, si treci de la trotineta buna si gratuita, la bicicleta, apoi masina... si deh, e mai greu apoi sa dai sfaturi despre trotinete, chiar si celor ce intentionat raman fideli trotinetei o viata ;)
asadar bun si gratuit, avir este, dar e numai antivirus si nu protejeaza chiar tot ce trebuie, sa stii. Produsele lor pe bani sunt si mai bune, si ofera gradul acela de protectie necesitat de pericolele zilei de azi in IT. Cel gratis e bazic, minimalist.
AVG Anti-Virus Free e la fel, are protectie minimala, dar raman gauri.
Mai ar fi si Clamwin, care e open source: http://de.clamwin.com/
Fireste, astea daca esti fan microsoft. Cand treci la alte sisteme de operare descoperi deja ca devii ca si imun. Oricum si asta e f relativ. Exploituri, troieni, viermi, key loggere, exista pt toti clientii si protocoalele cunoscute azi, asadar si pe ftp, si pe http, si pe irc sau alte alea. Totul e sa stii ce pericole te pasc, caci nu sunt toti virusii numai virusi. Multi au backdoors deschise si habarf nu au. Si nimeni nu poate sti fara un firewall adevarat ce face de fapt masina lor in retea. Ei doar cred ca stiu. Antivirusul e indispensabil, clar, gratis sau nu, e bine sa fie operativ.
Cam toate antivirusurile gratuite ce se găsesc ofera protectie "completă" anti viruși.

De exemplu AVG (probabil și multe altele, dar nu am cunoștință) oferă gratuit protectie anti-virus și anti-spyware. Pentru alte tipuri de protectie (Firewall, spam, etc.) trebuie să plătești.

PS: Windows-ul are Firewall inclus.
oh, uitasem, scuze.

Image
Mersi Liviu; voi lua in consideratie articolul pentru mine insumi; poate renunt la ESET NOD 32 care pe mine acasa, cum ziceam nu m-a dezamagit.
Adi
_____________________________________________