DRPTUL LA SEDERE IN AUSTRIA

KRISGOT,STIU LEGISLATIE AUSTRIACA PRIVIND AUSLANDERS,VREAU SA CUNOSC PE CINEVA CARE SE OCUPA DE DREPT DE SEDERE CONTRA COST ADICA MELDEGESETZ SI APOI SA POT CER DREPT DE MUNCA,SUNT UN CETATEAN ROMAN CARE VREA SA SE STABILEASCA IN AUSTRIA SI AR FI IDEAL SA LUCREZ IN DOMENIUL HOTELIER AVAND O MARE EXPERIENTA IN ACEST DOMENIU
"VREAU SA CUNOSC PE CINEVA CARE SE OCUPA DE DREPT DE SEDERE CONTRA COST ADICA MELDEGESETZ "


La MA 35 au un Abteilung care se ocupä de dreptul de sedere contra cost.
Incearcä in Dresdnerstrasse sä intrebi de acel Abteilung.
Buna Spicegirl!

Ma bucur ca ai aparut din nou pe forum. Ai fost in concediu ? Am vazut ca nu ai mai postat nimic o perioada..... Oricum, sunt interesata de subiectul la care ai raspuns. Poti sa dezvolti putin ceea ce ai scris, sau macar sa ma indrumi unde as putea sa citesc despre ce ai scris ?
Exista cumva posibilitatea sa cumperi acest drept de sedere ??? Este un lucru legal ?? Este un pas important care te poate ajuta mai repede in gasirea unui loc de munca ? As avea nevoie de sfaturile tale.......

multumesc
Diana, räspunsul era adresat strict userului care a postat inaintea ta.
Confirm ilegalitatea pe care ai pus-o sub semnul intrebärii.
Dacä ai nevoie de alte sfaturi, contacteazä-mä pe privat.
Numai bine Diana!
Dreptul de sedere pentru perioade mai mari de sase luni pe teritoriul unui stat membru poate fi exercitat in anumite conditii:
  • cetateanul respectiv trebuie sa fie implicat in activitati economice legale
  • sa aiba resurse financiare si asigurare de sanatate
  • sa urmeze cursuri de pregatire profesionala sau ca student
  • sa fie membru de familie a unui cetatean dintr-un stat membru, care sa indeplineasca categoriile de mai sus
Romanii vor obtine drept de sedere permanenta in Austria dupa trecerea unei perioade de sedere neintrerupta de 5 ani, cu conditia ca impotriva lor sa nu fi fost luata anterior o masura de expulzare de pe teritoriu. Dreptul de sedere permanenta se pierde in cazul unei absente neintrerupte de doi ani de pe teritoriul statului gazda. In anumite conditii, cetatenii Uniunii Europene care sunt implicati in activitati economice pot obtine dreptul de sedere permanenta inainte de trecerea perioadei de 5 ani.

Cetatenii Uniunii Europene vor beneficia pe teritoriul statului membru gazda de aceleasi drepturi ca si cetatenii acestui stat. Cu toate acestea, pana la dobandirea dreptului de sedere permanenta, cei care nu au un loc de munca legal nu vor beneficia de asistenta sociala. In Austria, asistenta sociala este de 750 de euro pe luna.

Sursa: Guvernul Romaniei